Tidigare nördkollon

Nördkollo 2018

Nördkollo 2017

Nördkollo 2016

IMG_9347 Saga-Mariah Sandberg leder första dagens Game Jam då spelkoncepten skapas.

IMG_9493 Evelina och Cornelia skapar banor till sitt spel.

IMG_9418 Ultimate Ninja-paus i solen.

IMG_9486 Angelica Norgren från P3 Spel pratar med spelgrupperna efter sin föreläsning.

IMG_9851-beskuren I slutet av kollot får alla visa upp sina spel.
Här kan du testa spelen (länk till studion på Scratch)

IMG_9944 Övernattning med LAN, film och spel av alla de slag.

IMG_9925

Michelle berättar om Nördkollo:

10377433_745647252197554_800882141187471744_n”Förra året fick vi i mindre grupper om fyra, göra ett dataspel. Vi fick göra grafiken själva, karaktärerna, musiken och även ett omslag. Det var väldigt givande och jag kände att resultatet blev bättre när vi jobbade i grupp plus att man lärde känna varandra väldigt mycket mer än vad man skulle om alla jobbade själva. Det bidrog till att alla i den stora gruppen kom så bra överens och kunde prata med varandra och det tycker jag är häftigt.

Jag tror att det är hela grejen, hela konceptet som gör kollot så bra. Jag gillar övernattningen, det är då man verkligen lär känna deltagarna och kan umgås med dem på ett annat sätt. Att sitta i pyjamas, äta pizza och kolla på sin favoritfilm/serier tillsammans med någon som delar de intressena men som man bara känt i ett par dagar… Det är något som alla behöver uppleva och det är man bara med om på Nördkollo!

Sista dagen var känslosam, när alla skulle säga hejdå till varandra och kramas, men jag gillar det för det visar hur tighta en grupp människor kan bli på ett par dagar. En annan sak som händer under sista dagen är att man får en lapp där alla deltagarna skriver vad (min) bästa egenskap är eller vad de gillar med en själv. Jag har lapparna från båda åren uppsatta på min vägg för de peppar mig och ger mig motivation.”

Linn berättar om Nördkollo:

bild (1)”Nördkollo är ett coolt evenemang som pågår i några dagar där man kan få testa på olika workshops som har med teknik, spel och annan kreativitet att göra, samt träffa andra coola människor.

Det bästa har varit folket man fick träffa, allt pyssel, men främst hur man fick jobba tillsammans för att skapa något coolt. Man fick utlopp för sin kreativitet på ett coolt sätt.

Jag lärde känna en ny kompis som jag träffar på konvent! Dessutom kände jag mig väldigt uppskattad sista dagen då vi skulle skriva något positivt om alla som varit med. Jag fick så många mysiga kommentarer, och jag har fortfarande kvar lappen som alla skrev komplimanger på.”

IMG_0608-liten Gruppbild från första Nördkollot 2013.

Isa berättar om Nördkollo:

10920110_775915365835043_3173958304589643581_o”Det bästa med Nördkollot är chansen att få prova på alla de saker vi får möjlighet att göra. Det uppmuntrar och inspirerar våra deltagare att sätta tänderna i nya saker, och det kan få folk att inse att spelbranschen kan vara något för dem! Jag blev fantastisk imponerad och stolt över vårt resultat med tanke på att våra förkunskaper knappt var befintliga, och att tiden var förhållandevis knapp. Jag menar, ”riktiga” spelutvecklare håller ju på i flera år med att utveckla bara storyn. Vi lyckades ta fram handling, musik, karaktärer och kodning till ett spel på några dagar!

Roligast var lätt LAN:et på museet i slutet av kollot! Det är härligt att få möta flera (mer eller mindre trötta) sidor av alla deltagare, haha! Det är härligt, eftersom du då får chansen att hänga riktigt länge med alla fina människor. Du får bestämma själv vad du vill göra och det finns en massa möjliga spel, från brädspel till Wii! Ett perfekt ställe att umgås eller chilla på.”